Hírek

Nagy sikerrel zárult a budapesti kommunikációs workshop

A tréningre előadásokkal, workshoppal, játékos, önismeret-fejlesztést segítő feladatokkal, kommunikációs képességet fejlesztő eszközökkel, a legmodernebb technológiákkal ötvözött logikai-ügyességi játékokkal készült Korbeli Csilla, annak érdekében, hogy együttműködjenek, jobban megismerjék egymást, élményekben gazdag hétvégét töltsenek együtt és, hogy a továbbiakban könnyebben, tudatosabban, még sikeresebben boldoguljanak a munkájukban azok a fiatalok, akik részt vettek a képzésen.

A hétvége célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek egymással, bemutatkozzanak egymásnak és egy olyan hétvégét töltsenek együtt, ahol kötetlenül, játékos feladatok segítségével érezhetik egy, a V4 országokból érkező diákok által alkotott csapat részének magukat. A programok között szerepelt csapatépítő játék, logikai feladatok, önálló és csoportos feladat egyaránt. Éjszakai városnézés Budapesten, közös séta a Gellért-hegyre. Az ismerkedés és a séta során ellátogattak a Budapesti Műszaki Egyetem épületébe, ahol az egyik diák kutatási területét ismerhették meg a résztvevők.

A hétvége során a diákok felelevenítették Magyarország jelképeivel kapcsolatos ismereteiket, kulturális és illemtan-történeti előadást hallgattak meg, megismerkedtek egy régésszel, vegán étteremben voltak, együtt énekeltek, közösen táncoltak és kreatív foglalkozás keretében készítettek egy plakátot a hétvégéről, valamint egy általuk kiválasztott társuknak ajándékoztak egy saját produktumot. Közösen titkosírást fejtettek meg, ezzel is erősítve az együttműködést, a közös gondolkodást.

A jelenlévők úgy tanultak, hogy pozitív tapasztalatokat, sikerélményeket szereztek és közben cselekvő közösséget teremtettünk. Olyan szabadidős tevékenységeket végeztünk, amely szolgálja az egyéni és csoportos fejlődést, elmélyülést, mely során ismereteket, készségeket sajátítottak el a diákok és formálódott az attitűdjük. Lényeg az információszerzés, a képességfejlesztés, az élményszerzés volt.

A diákok, ha kellett koncentráltak, ha kellett beszélgettek, ha úgy adódott túráztak, táncoltak, énekeltek, gondolkodtak, csapatban dolgoztak, rajzoltak és ragasztottak. Sok élmény érte őket. Előadást hallgattak egy várrekonstrukciókról, közösen társasjátékoztak, feladatokat oldottak meg, megismerkedtek egymással.

További fényképek itt.