Forró Dorka Viktória

Nevem Forró Dorka Viktória, Érsekújvárban születtem 2006.október 10-én, szüleimmel és testvéremmel Keszegfalván élünk.

2009-be költöztünk Olaszországba, ahol egy német nyelvű óvodába és iskolába jártam. Már óvodás koromban szüleim valamint az óvónénik is észrevették, hogy nagyon hajlékony vagyok és nagyon jó mozgással rendelkezem. Szüleim beírattak egy tánciskolába, ahol a balett alapjait egy orosz származású mesternőtől tanultam. Nagyon szerettem oda járni, mert nagyon élveztem, amit tanultunk.

Az iskolát is ott kezdtem egy német nyelvű általános iskolában. Így sikerült a német nyelvet nagyon jól elsajátítanom, aminek most nagy hasznát veszem. Hazaköltözésünk után felvételiztem Győrbe a Tánc és Képzőművészeti Általános Iskolába, ahová fel is vettek és nyolcadikból innét ballagtam. Több tanulmányi versenyen vettem részt pl.honismereti, matematikai, anyanyelvi, német volt, hogy szép eredményt értem el pl.országos matematikai és anyanyelvi versenyen bronz fokozatot, vagy országos honismereti versenyen megyei és országos első hely, de volt megyei és országos ötödik helyezés is. A tanulás mellett sokat foglalkoztam a tánccal, többek között a néptánccal is. Nagyon megtetszett és ezért jelentkeztem a győri Lippentő táncegyütteshez. Számos fesztiválon, versenyen, előadáson, tánc világnapján vettem részt. A Lippentő táncegyüttessel kétszer voltunk a balatonboglári méta fesztiválon, ahol mind a két alkalommal első helyet értünk el.

Az általános iskola befejezése után sikeresen felvételiztem a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc tagozatára. Jelenleg is itt tanulok. Számos sikeres előadáson, fellépésen vagyunk túl.

A tánc az, ami a mindennapi életemet boldoggá teszi és el sem tudom képzelni, hogy mi lenne, velem, ha nem táncolhatnék.

Az életemet a táncnak szeretném szentelni, amíg tudok, addig szeretnék táncolni és utána a tudásomat, ismereteimet, tapasztalataimat szeretném továbbadni.