Berki Kevin Ferenc

Berki Kevin Ferenc vagyok 16 éves. Budapesten születtem, jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetemen Nádasi Ferenc Gimnáziumában vagyok 10. - es tanuló.

7 évesen kezdtem néptáncolni a békásmegyeri Kincső Néptánc Együttesben. Az évek során sokszor volt sikerélményem az Országos Néptánc találkozókon.

-Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Közép Magyarországi Folklórszövetség Gödöllői Majális Gyermek és Ifjúsági Néptánc, Népdaléneklés és Népzenei Találkozón Fiú szólótáncos Különdíjban részesültem.

- Az V. Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen Aranypaszományos táncos címet kaptam.

-A VII. Soproni Országos Szóló Néptáncversenyen Figurás táncos címet kaptam

- A XIV. Országos szólótánc Fesztiválon Országos Kisbokrétás címet nyertem

-A Kincső Néptánc együttessel a 2019-es Felszállott a Páva tehetségkutató műsorban az első élő adásig jutottunk, ami nagy hatással volt a néptánc iránti elkötelezettségemben.

A néptáncnak köszönhetően a színház világa is megtalált. 2018-2022-ig a Nemzeti Színházban gyerek szerepeket játszottam az Egri Csillagok, János Vitéz és Tóth Ilonka című színdarabokban. Az Egri Csillagok óriási élmény volt, mert a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Nemzeti Színház közös produkciója volt. A színházon kívül 2019. Március 15.-én az országos megemlékezésen a Nemzeti Múzeumnál is velük lehettem egy színpadon, ekkor döntöttem el, hogy táncos szeretnék lenni. Szinkronizálás terén is kipróbálhattam magamat, a Víz Körforgása című gyerekeknek szóló kisfilmben. 2019-ben a Vers és prózamondó versenyen kerületi első helyezést értem el.

2021-ben felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc szakára, a Nádasi Ferenc Gimnázium és Kollégiumban. Elmondhatatlanul boldog voltam, viszont itt már minden szereplésem visszamondtam, és csak a táncra és az itteni feladatokra koncentrálok.

Hálás vagyok, hogy itt tanulhatok, és a szakma legnagyobbjai taníthatnak. Az eddigi két év is sok élménnyel gazdagított, 2022 nyarán az Örökség Népművészeti táborban felkérést kaptam a Parno Graszt 30 éves jubileumi koncertjére, mint táncos a Budapest Parkban. Ugyan ezen a nyáron, az Állami Néptánc együttessel turnézhattam egy hetet, a Kolozsvári Piactér című előadásukban. Tavaly elismerő oklevelet kaptunk a Magyar vagyok Országos Színjátszó találkozón.

A hetedik Nits Márta Országos Népdaléneklési versenyen első helyezettek lettünk.

Legutóbbi élményem, a Március 15.-ei országos megemlékezésen a Nemzeti Múzeumnál az Urbán Verbunk rendezésében táncosként szerepelhettünk fiú osztálytársaimmal.