Gombos Zsófia Gerda

A nevem Gombos Zsófia Gerda, a Magyar Táncművészeti Egyetem II. Néptánc évfolyamos tanulója vagyok.

12 éve életem része a tánc és a művészet. Rengeteg eredmény értem el, amire persze nagyon büszke vagyok. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy mit is jelent nekem a tánc?

Mindig ez a válaszom: az élet. Amikor táncolok, ki tudom adni magamból az érzelmeket, indulatokat és az aznapi történteket. Már 3 éves koromban eldöntöttem, hogy én ezen a pályán szeretnék továbbmenni. Anyukám sokszor elmeséli, hogyan is fogalmaztam az álmaimról: "Befont hajjal, kopogós cipőben, pörgős szoknyában szeretnék táncolni!" Ez a mondat elég is volt, hogy elvigyenek és kipróbáljam milyen is ez és igen felvettek a Magyar Táncművészeti Egyetemre.

2 éve tanulok a Magyar Táncművészeti Egyetemen és nagyon sok élményben volt már részem. Igyekszem az itt tanult dolgokat majd tovább vinni és hasznosítani az életemben!

Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, összetartóak vagyunk, sokszor együtt sírunk együtt nevetünk. Én úgy gondolom, mivel mindannyiunk ebben a közegben van, a közös élmény és közös munka az, ami összetartja az évfolyamunkat. Elég intenzíven telik minden napunk, hisz mindennap van szakma és gimnázium. A 2 év alatt megismerkedtünk a balettal, moderntánccal és a modern társastánccal. Néptánc óránk minden nap van, hiszen az a fő tantárgyunk.

Nagyon nagy megtiszteltetésnek és elképesztően nagy dolognak tartom, hogy itt tanulhatok és hálás vagyok, hogy azt csinálhatom, amit a 3 éves Zsófi szeretett volna már akkor!