Tassi Timián

A Herman Ottó Gimnáziumban tanultam Miskolcon, német-angol tagozaton. Középiskolai tanáraimnak, úgy érzem nagyon sokat köszönhetek, hisz a tárgyi tudás közvetítése mellett teret adtak kreativitásom kibontakoztatásának. Ezenkívül érték- és mértékadó magatartásukkal, emberségükkel példaképül szolgáltak számomra.

Az innováció és az új dolgok felfedezése már gyerekkorom óta vonzott. Középiskolásként lehetőségem nyílt arra, hogy részt vehessek a Magyar Innovációs Szövetség fiataloknak megrendezett ifjúsági versenyén, melyen az első helyet szereztem meg. Jelenlegi kutatási témám egyik motivációját innovációs karrierem kezdetén létrehozott „okoslámpa” projektem inspirálta, amely látássérült emberek részére tudott információt biztosítani fény segítségével, hogy azt senki más ne hallja és lássa.

A középiskola befejezése után a Budapesti Műszaki Egyetem mérnökinformatikus szakán folytattam tanulmányaimat. Véleményem szerint a modern innováció alapja a jó technológiai háttér. A következő években az informatika több tudományágat is alakít majd, és én is hozzá akarok járulni ehhez a fejlődéshez. Egyetemi éveim során számos modern megoldással, technológiával találkoztam.

Az elmúlt években az életemben egyre nagyobb teret kapott az idegen nyelvek gyakorlása. Már középiskolás koromban is természetes volt számomra a nyelvtanulás, felsőfokon beszélem a német nyelvet, mellette angol nyelvet is középszinten. 

Jelenleg a Corvinus Egyetemen is tanulok, ahol a vezetés és szervezés alapjaival ismerkedem.

Szabadidőmben nagyon szeretek utazni, új helyeket felfedezni, más kultúrákat és embereket megismerni. Utazásaim során gyakran fotózok és videózok, megörökítem az emlékezetes pillanatokat életemben. Bár az utóbbi években főként informatikával foglalkoztam, kicsit más szemléletet is érvényesíteni szeretnék munkám során, ezért az előírtnál több gazdaságot érintő tárgyat tanulok. Jövőbeli célom egy önálló vállalkozás létrehozása.