Kepics Andrea

A nevem Kepics Andrea, 1994. november 26-án születtem Beregszászban.

Jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kertészettudományi Doktori Iskola doktorandusza vagyok.

Középiskolai tanulmányaimat Beregszászban a Kossuth Lajos Líceumban (akkori nevén a Beregszászi 4. sz. Kossuth Lajos Középiskola) kezdtem, majd a Bethlen Gábor Líceumba (akkori nevén a Beregszászi Magyar Bethlen Gábor Gimnázium) nyertem felvételt, reál tagozatos osztályba, itt érettségiztem 2012-ben. 2013-ban sikeresen felvételiztem a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola biológia szakára, 2017-ben szereztem biológia tanár diplomát. A mester képzést is itt folytattam és 2019-ben biológus, ökológus végzettséget szereztem.

Már az alapképzés utolsó éveben elkezdtem dolgozni, a Beregszászi Esti Iskola biológia és kémia tanára voltam egy tanéven keresztül.

A mesterképzés mellett a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakképzési Intézetének kollégiumában dolgoztam nevelőtanárként.

2019-ben II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Biológia és Kémia Tanszékén kezdtem dolgozni koordinátor és laboránsként talajtani, szervetlen kémiai és növényi mikroszaporító laboratóriumban.

Kutatási témám: Hazai veszélyeztetett taxonok botanikuskerti gyűjteményben megőrzött génanyagának morfológiai, citológiai és diverzitás vizsgálata. Kutatásunk során a kárpátaljai és magyarországi védett és veszélyeztetett növény taxonokat vizsgáljuk és hasonlítjuk össze citológiai szempontból, valamint a kárpátaljai flóra adataival szeretnénk bővíteni a eddigi kutatásokat, melyek a Pannonicum flóratartományra terjedtek ki.