Mészáros Manga Dóra

Mészáros Manga Dóra vagyok, 16 éves, Budapesten élek.

Kiskoromtól néptáncoltam, úsztam (2 évig versenyszerűen) és ritmikus sportgimnasztikáztam, majd 6 évesen felvételt nyertem a Magyar Rádió Gyermekkórusának osztályába, a Marczibányi téri Kodály Iskolába, ahová 8 évig jártam, emellett hegedültem 7 évig. A kórussal olyan gyönyörű helyszíneken énekeltünk, mint a Zeneakadémia, Mátyás templom, Művészetek Palotája, Magyar Rádió Márványterme, Budai Ciszterci Szent Imre templom, Szent Margit Gimnázium, Szépművészeti Múzeum, Vigadó, Pannonhalmi Bencés Apátság, Tihanyi Apátság, de turnéztunk Pozsonyban, Prágában és olyan neves személyekkel készítettünk lemezfelvételt, mint José Cura.

3-14 éves koromig a Timár Sándor által oktatott Timár-módszerrel néptáncoltam. 2013-ban a bátyámmal együtt bekerültünk a Timár Böske vezetésével működő Csillagszemű táncegyüttes profi csoportjába. 2019-20-ban már a Timár Táncakadémia kiemelt junior csoportjában táncoltunk. Velük több neves helyszínen léptünk fel nagy sikerrel: Operaház - Diótörő, Művészetek Palotája, Vigadó, Hagyományok Háza, Kongresszusi Központ.

2021-ben felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziumába, néptánc előkészítő szakra, ahol most másodéves vagyok. Nagyon sokat tanultam Mestereimtől, Hortobágyi Gyöngyvér, Gyetvai Júlia és Rémi Tünde Mesternőktől, valamint Ónodi Béla, Végső Miklós, Appelshoffer János és Sáfrán Balázs Mesterektől. Mostanra a néptánc életem főszereplőjévé vált. Több fellépésen szerepeltünk már a Kistagozattal, melyek közül a legnagyobb élmény számomra Vidnyánszky Attila és Zsuráfszky Zoltán nagyszabású Egri csillagok előadása volt az MVM Dome Arénában, amiben a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel, az MTE Nagytagozatával és más táncegyüttesekkel kiegészülve léphettünk fel.