Farkas Gábor

Farkas Gábornak hívnak, május 14-én töltöm be 17. életévemet. A tánccal már nagyon fiatalon megismerkedtem, mivel a dédnagyapám farnadi adatközlő táncos volt és a róla készült filmeken keresztül tánctudásával példát mutat a mai generációknak, és természetesen már kiskorom óta követem őt, mint példakép. Farnad egy kis település Felvidéken.

Nagycsomor Ildikó által vezetett helyi Nádas Ifjúsági Néptáncegyüttesben kezdtem el karrierem és az annyira megragadott, hogy ebből szeretnék megélni. Nagyon nehéz volt Ildikó néninek a vezetés egyedül és emiatt két fiatalabb vezetőt hívott Budapestről. Légár Dániel volt az első férfi Mesterem, aki egy iskolai produkcióban észrevett és az egyik próba után megkérdezte, hogy nincs-e kedvem tovább bent maradni vele kettesben. Én erre igent válaszoltam és ott tanultam meg első csapásaimat. Kis idő elteltével ez engem annyira megfogott, hogy folyamatosan az Interneten férfi táncokat kezdtem el keresni és ezeket megtanulni. Mindig büszkén mutattam meg hétvégente Daninak az új figurákat.

Pár évvel később a tudtom nélkül benevezett az első néptánc versenyemre, ahol kiemelt aranysávot és külön díjat nyertem. A különdíj az volt, hogy felléphettem az Ifjú Szívek egyik fellépése előtt. Később megpróbálkoztam Magyarországon is a Fölszállott a pávában, de ott sajnos nem értem el eredményt. Ez nem szomorított el engem, sőt még jobban megerősítette bennem, hogy ennek a szakmának szeretném szentelni az életemet.

A Páva után sajnos bizonyos okok miatt Légár Dánielnek vissza kellett jönnie Magyarországba, így együttest kellett váltanom. A Zselízi Kincső Ifjúsági Néptáncegyüttesre esett a választásom, mivel a vezetőkkel nagyon jóban voltam már előtte is. Juhász Bence Zsombor és Ifj. Juhász Sándor lettek a mestereim. Nagyon sokat köszönhetek nekik. Felkészítettek engem a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételijére, ami sikeres lett. Azóta eltelt másfél év és úgy érzem sokat fejlődtem, mind tánc terén, mind emberileg is. A célom az, hogy bebizonyítsam, hogy felvidéki magyarként is ide való vagyok, és mint mestereim, a Magyar Nemzeti Táncegyüttesbe kerüljek.