Sárándi Olga

Sárándi Olga vagyok, a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc tagozatos növendéke. 2007. február 22-én születtem Budapesten. Édesanyukám Sárándi Ágnes, édesapukám Sárándi Attila, és van 3 nagytestvérem; Ati, Ábel és Anna. Siófokon lakunk, de a hétköznapjaimat Budapesten, az egyetem kampuszán belül töltöm, ott is vagyok kollégista.

Már kicsi koromtól fogva érdekelt a tánc és a zene, Százhalombattán nőttem fel, ahol a néptánc az egyik fő összekötője a polgároknak, így szerencsére könnyű volt megismerni ezt a műfajt.

Hosszú kérlelés után szüleim 6 éves koromban beírattak a Forrás Néptáncegyüttes utánpótlás csoportjába, ahol nagyon hamar megszerettem a társaságot, a tanárokat és természetesen a néptáncot. Viszonylag későn, 10 éves koromban indultam az első szólótáncversenyemen egy fiúval párban, ami az egyesület háziversenye volt. Ott nagyon megtetszettünk a zsűriknek, ami miatt egy óriási nagy motivációs löketet kaptam. Ez az esemény után kerestük a lehetőségeket versenyekre, lassan-lassan el is kezdtünk járni országos versenyekre. Érdemesnek tartom megemlíteni az állandó páromat e pár év alatt; Kucsera Bálint, Ő is egy kiváló táncos, nagyon jó volt vele dolgozni.

Az évek alatt a nagyobb eredményeim: 3-szoros Aranykeszkenő, 2021-ben a szarvasi szólótáncfesztivál döntőjén Aranypántlikás címet kaptam, illetve a 2018-as Oktatási Hivatal által megszervezett Gyermek Néptáncfesztiválon országos harmadik helyezést értünk el.

Emellett kaptunk kisebb meghívásokat is, amiknek mindig nagyon örültünk és boldogan vettünk részt rajtuk, mint például a 2018-as Kapolcska Összművészeti Tábor sajtótájékoztatóján való fellépés, a Kapolcson megrendezett tehetséggondozó táborukban eltölthettem egy hetet fantasztikus tanárokkal. (Majoros Róbert és Majorosné Szabó Veronika)

Illetve a néptánccsoportunk is számos sikereket elért, díjazottak lettünk például a Balatonboglári Métafesztiválon 2017-ben, XXVIII. Szegedi Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon.

Az egyik legnagyobb élményem, és ahol a legtöbb tapasztalatot szerezhettem, az a törökországi turnénk volt, szintén a Forrás Néptáncegyüttes keretein belül.

Ennyi minden után legnagyobb álmom vált valóra, amikor felvételt nyertem a jelenlegi iskolámba, a Magyar Táncművészeti Egyetemre. 2021 óta tehát itt tanulok, és immár a 2. év vége felé közeledünk.

Az idei tanévben az egyik osztálytársammal, Farkas Regővel neveztünk az intézmény háziversenyére, ami mindig egy kiemelt esemény a tanévben. Saját koreográfiát csináltunk, és harmadikak lettünk, így felléphettünk a Nemzeti Táncszínházban, amiért nagyon hálás vagyok!