Molnár Szilárd

Molnár Szilárd vagyok, nemrég kezdtem el a doktori tanulmányaimat a Kolozsvári Műszaki Egyetem, Rendszermérnöki szakán. Sepsiszentgyörgyről felkerülve Kolozsvárra, az alapkézést a KME Automatika karának angol szakán kezdtem el, amivel 2020-ban mérnöki diplomát kaptam. Államvizsga dolgozatomként 2 dimenziós és 3 dimenziós képfelismerési módszereket hasonlítottam össze, amit Tamás Levente egyetemi docens felügyelt, aki azóta is mentoromként tevékenykedik. A mesterit ugyanezen az egyetemen végeztem, a Gyártásvezérlési szakon. Ebben a két évben 3 dimenziós képfelismerést tanulmányoztam, ezen belül felületi normálok számolása, felület egyengetés és variációs autóenkóderek töltötték ki az időmet, illetve ezekből írtam meg a mesteri disszertációmat.

A doktori tanulmányaim alatt folytatom a képfeldolgozás témát, kiegészítve drón irányítással. Ezek a témák fontosak a jelenlegi projekthez, amiben részt veszek, ami a szőlőtőkék betegségeit kutatja.

Ahogy az eddigi felsorolt témák is mutatják, érdekel a robotika, illetve a programozás és a különböző automatizálási módszerek, beleértve a mesterséges intelligenciát.