Boczán Boldizsár

A nevem Boczán Boldizsár, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán tanulok vegyész mesterszakon. Alapfokú diplomám is itt szereztem, kémia szakon. 

Tanulmányaim 2023 tavaszán fejezem be, és további céljaim között szerepel a Hevesy György Kémia Doktoriskola hallgatójának lenni.

Kutatási tevékenységem az ELKH Természettudományi Kutatóközpont Kémiai Biológia Kutatócsoportjában végzem, melyben olyan speciális molekulákat tervezünk, amik alkalmasak lehetnek molekulák (pl. gyógyszermolekulák) fénnyel való célzott felszabadítására. Ez alkalmas lehet bizonyos daganatos betegségek gyógyítására.

Szabadidőmben is szeretek a kutatásnak élni, valamint minden félévemben vállaltam több tárgy keretében több csoportban oktatási tevékenységet. 

A teljesség igénye nélkül, általános, szervetlen és szerves kémia laborcsoportokban főleg.

A Kémia Intézeten belül a demonstrátori program hallgatói felelőseként is tevékenykedem a kiemelkedő oktatói és hallgatói visszajelzéseknek köszönhetően. 

Részt vettem a nemzetközi kémiai diákolompia laborfelkészítőjén is, mint segítő oktató. 

Ezen kívül imádom a természetet, a havas tájakon való túrázást, valamint új emberekkel való ismerkedést, és mindezen felsorolt dolgokhoz az Alapítvány sokat tud hozzátenni.