Tarcali Sándor Domonkos

A nevem Tarcali Sándor Domonkos, 2005-ben születtem Királyhelmecen. Az alapiskolát a Helmeczy Mihály Magyar Tanitási Nyelvű Alapiskolába kezdtem, majd 5. osztály elvégzése után a 8 éves királyhelmeci gimnázium tanulója lettem.

Kiskorom óta érdekel az informatika, matematika és a tervezés, ezért mindig is valami féle mérnöki és programozói szakmába gondolkoztam.  A logisztika, az automatizálás és vállalkozói világ is vonz engem.

A matematikával sokat és szívesen foglalkoztam már az alapiskolán és sikerült is elérni kisebb nagyobb sikereket.  Más természettudományokban is kipróbáltam magam (földrajz, kémia). Sajnos nem volt lehetőségem eddig a fizikával jobban foglalkozni, de nagyon érdekelne.

Körülbelül az elmúlt 3 évben kezdtem el komolyabban foglalkozni a LEGO robotikával és informatikával. Az elmúlt években eredményesen sikerült szerepelni az országos robotika versenyen.

A robotika mellett szabadidőmben rendszeren olvasok és hallgatok ismeretterjesztő cikkeket és néha sci-fi regényeket is olvasok. Szeretek filmeket nézni és a barátokkal összeülni egy beszélgetésre vagy játékra,  online és offline térben egyaránt. Időnként szoktam segédkezni apukámnak a villanyszerelésben. Régebben jártam karatézni is 5 évig, de időhiány és betegségek miatt abbamaradt. Ha van lehetőségem szívesen sportolok és szeretek új sportokat kipróbálni.

Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a lehetőséget és a támogatást, amit a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítványtól kaptam.