Kristóf Áron

Kristóf Áron vagyok. Rozsnyón születtem 2007.január 17-én. Szlovákiában, Dernőn lakom szüleimmel és bátyámmal. Édesanyám, Icso Valéria tanítónő, édesapám Kristóf Tibor asztalos. Mindemellett a Rozsnyói Borostyán Néptáncműhely vezetői. Bátyám, Kristóf Bálint a Budapesti Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója. Jómagam a Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziumának második osztályos tanulója vagyok.

Kiskoromtól néptáncos közegben nevelkedtem, mivel szüleim és bátyám is táncosok. Dernőn tagja voltam a Kincskereső Gyermek Néptáncegyüttesnek, majd Rozsnyón folytattam a Borostyán Ifjúsági Néptáncegyüttesben. Szlovákiában több szólótáncversenyen is reszt vettem, ahol mindig aranysávos és kiemelt aranysávos minősítést értem el az országos döntőkben (Eszterlánc, Šaffa sarkantyúja). Magyarországon 2019-ben a "Felszállott a páva" televíziós tehetségkutató verseny gyermekévadának különdíja lettem és csupán egy pont választott el a döntőbejutástól. Jelenleg a táncművészeti egyetemen néptáncot tanulok, de emellett balett, moderntánc és társastánc órákat is látogatok. Néhány hete az egyetemi verseny 1.helyezettje lettem moderntánc kategóriában, az osztálytársammal együtt táncolt koreográfiával. A tánc mellett népzenével is foglalkozom, a Rozsnyói Sajó Banda Népi Zenekar másodhegedűse vagyok, s emellett még harmonikán is játszom a zenekarban. Most tanulok brácsázni és nagybőgőzni is, hogy minél több hangszeren fejlesszem a tudásomat.

A jövőben szeretnék hivatásos táncművész lenni, és minél több műfajban kipróbálni magam. A tánc és zene nagyon fontos része az életemnek, ezért is jelentkeztem a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány pályázati felhívására.