Ősz Rebeka

Ősz Rebeka vagyok a Magyar Táncművészes Egyetem néptánc szakirányának 2.évfolyamos növendéke. A magyar néptánc egész kiskorom óta az életem része, mivel már óvodás koromban vonzott a tánc és a zene szeretete. Általános iskolában kezdtem el táncolni Gyurkó Erzsébet és Keltai Gábor ösztönzésére a Pötörke Népművészet Egyesületben Tatán. Itt az alapoktól kezdve tanultam az egyre nehezebb táncokat és ezzel párhuzamosan ismerkedtem meg a népi énekkel is. Ugyan olyan lelkesedéssel kezdtem neki az ének tudás elsajátításához. Több versenyen is indultam csoportos kategóriában és szólóban egyaránt.

Mindig motivált engem a fejlődés és a zene. Elsőként a sárközi táncokkal ismerkedtem meg az együttesben, majd a szatmári táncokat tanultuk. Számomra egész hamar világossá vált, hogy a tánc az a hivatás, amivel a jövőben foglalkozni szeretnék. Leírhatatlan érzés, amit az ember tánc közben érez és csodálatos látni, hogy egy előadáson mennyi szeretetet tudunk adni és kapni a közönségtől.

8. osztályban a továbbtanuláson gondolkozva találtam rá a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc előkészítő szakára, ami tökéletesen felkészít arra az életre, amit élni szeretnék, vagyis a hivatásos pályára, így nem gondolkoztam sokat azon, hova is kell jelentkeznem. 2021-ben kezdtem tanulmányaimat az egyetemen, ahol a néptáncon kívül a modern a balett és a modern társas tánc fajtáit is elsajátíthatom. A képzés kimagasló az országban, így hálás vagyok, hogy itt tanulhatok. A diploma megszerzése után további terveim között szerepel a pedagógus szak elvégzése mivel a hivatásos táncos pálya után nagyon szívesen tanítanám a gyerekeknek a táncot és az éneket is.

Fontosnak tartom, hogy már kiskorban megismerjék a gyerekek a magyar népművészetet és néptáncot, és megtanítsuk őket arra, hogy a gyökereinket ápolni kell. Azonban jelenleg az elsődleges célom egy hivatásos együttesben elhelyezkedni és aktív színpadi éveket megélni.