Farkas Regő László

A táncos pályafutásom három éves koromban kezdődött el, de már előtte is volt szerencsém a néptánccal találkozni ugyanis a szüleim hivatásos táncosok voltak. Először a Kisbocskor Táncegyüttesben táncoltam, ahol a szüleim tanítottak, egészen hét éves koromig.

A következő táncegyüttes az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes volt. Ott Fundák-Kaszai Lili és Fundák Kristóf voltak a mestereim. Az együttessel többszörösen is sikerült bejutnunk az országos antológiára. Ebben az együttesben hat évig táncoltam, ez idő alatt szólótáncversenyeken is kipróbáltam magam.

A versenyekre nem az akkori mestereim készítettek fel, hanem mindig az édesapám, ő tanította meg a táncokat és készített fel minden versenyre. Elsőként a Jászberényi Szólótáncfesztiválon indultam szólóban somogyi és gömöri táncanyagokkal. Már ezen a versenyen is sikerült jó eredményeket elérni ugyanis kiemelt arany minősítést kaptam. Innentől nem volt megállás, sok regionális versenyen táncoltam és mindenhol sikerült a legjobb helyezést elérnem.

2017 szeptemberében kaptam egy felkérést a Magyar Állami Népi Együttestől, hogy szerepeljek egy karácsonyi darabban, a Csodaváró betlehemesben, ez volt életem egyik legnagyobb élménye. 

Az első országos versenyem 2018-ban volt Szarvason. Ezen a versenyen megkaptam életem első bokrétáját és a gálába is bekerültem szólistaként és kísérőként is.

A Felszállott a Páva színpadát is volt szerencsém koptatni 2019 telén. Itt párban indultam, és a középdöntőig sikerült eljutnunk, „Ezüstpávás” A következő nagy verseny szintén a Szarvasi Országos Szólótáncfesztivál volt 2020-ban és 2022-ben. Mindkét alkalommal sikerült elhoznom az aranybokrétát.

Nagyon szerettem volna a szüleim nyomdokába lépni, úgyhogy 2021-ben felvételiztem a Magyar Táncművészei Egyetemre. Szerencsére felvételt nyertem, a második éve tanulok itt.