Komáromi Léna

A nevem Komáromi Léna és jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem növendéke vagyok. A táncművészet már régóta az életem részét képezi, egészen pontosan 4 éves korom óta. Legelőször balettal és jazzbalettal ismerkedtem meg. A néptáncot egy kicsit később, körülbelül 10 éves koromban kezdtem el, ilyenkor kezdtem el táncolni a Biatorbágy Barackvirág Néptánccsoportban. Ezután nem volt megállás, gyorsan beleszerettem a műfajba. A csoporttal számtalan helyen léptünk fel antológiákon, a Méta fesztiválon, a Felszállott a Páván és a sor csak megy tovább. Ez az időszak gyökeresen megalapozta a színpadhoz való viszonyomat.

Az általános iskola elvégzése után felvételit nyertem a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumba ahol egy évet tanultam, amíg el nem indult a 15. néptánctagozat felvételije a Magyar Táncművészeti Egyetemen. Ez az év rövid volt ugyan, de boldogan emlékszek vissza rá. Így 2021-ben végül megkezdtem a tanulmányaimat a főiskolán, Budapesten, azóta is ide járok. Megtiszteltetésben érzem magam, hogy az ország legkiválóbb művészeitől tanulhatok és megadathat nekem a tánc legmagasabb szinten való művelésének lehetősége a mesterek és a befektetett energia, idő és kitartás által. Azt gondolom, hogy a tánc (mint bármely művészei ág) egy kulcs önmagunk, határaink, képességeink, mentalitásunk megismerésére és azoknak formálására. 

Jó lehetőségnek tartom ezt a pályázatot, hiszen minden ilyen programból rengeteget lehet fejlődni és persze tapasztalatszerzésnek kiváló. Gömörvidéki táncokkal már foglalkoztam korábban, kíváncsi lennék, hogy ezúttal mi újat tanulhatok.