Papajcsik Áron

A Papajcsik Áron egy olyan név, mellyel nem találkozunk minden nap, hiszen egyetlen személyt hívnak így ezen világon. Engem!

2003. április 10-én születtem a vajdasági Szabadkán. Tanyasi személy vagyok egy Veprőd nevezetű kis faluból, így már korán felnőttként kezeltek, nagy felelősséget rámruházva a mihamarabbi fejlődés érdekében, a nagykorúság és az érett gondolkodás felé.

Érdekel az informatika, robotok, és már meglévő rendszerek automatizálása. Azon emberek közé tartozom, akik a környezetüknek köszönhetően a hegesztéstől a robotgépeken át a webprogramozásig mindenhez értenek, ami a műszaki tudományokhoz kapcsolódik.

Szerencsémre szeretem is, amit csinálok, ami egy jó szakember számára elengedhetetlen a szakmája iránt, így nem pénzért vagy másért, de a szakmám iránti szeretetemért valósítom meg újabb és újabb céljaimat, saját magam és mások érdekében. Mindig arra törekszem, hogy minél jobban tudjam hasznosítani a már meglévő tudásomat. Vezető egyéniségnek tartom magam, ezért a csapatmunka nem az erősségem, de ezt mindig igyekszem kiküszöbölni.

6. általános iskolás koromban nyíltak meg előttem az ajtók a reflektorfény felé versenyeken keresztül. Majd olyan eredményeket értem el, mint a 2018-as Európai aranyérem a Műszaki Olimpián, robotika és információs technológiák terén a saját magam által épített Univerzális 3D nyomtatóval, amit 8. osztályos koromban készítettem az interneten elsajátítható tudást felhasználva. Ezt követte egyszerre két első hely a szabadkai projekt héten (zsűri és közönség által), majd az Év Talentuma és a kétszeres Év Innovátora díj országos szinten.

Jelenleg a szabadkai “Ivan Sarić” Műszaki Középiskola tanulója vagyok információs technológiák szakon. Anyanyelvi szinten beszélek magyarul, szerbül, horvátul, és felsőfokon angolul is.

Foglalkoztam számos dologgal a múltban, mint pl. az atlétika, harcművészetek, zene, vagy a szavalás, de ezek közül csak a sport maradt meg.

Hobbiként testépítéssel foglalkozom 2016 áprilisa óta, valamint az iskola mellett tovább fejlesztem magam minél több lehetséges műszaki tudományban, az internetet és egyéb forrásokat használva.

Mindig újabb megmérettetésekre vágyom, mivel ez egy lehetőség, hogy tökéletesítsem magam és projektjeimet, de nem hiszek a tökéletesben, mivel akkor már nem volna hová fejlődni.

Úgy érzem a helyemre találtam a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítványnál, olyan hozzám hasonló fiatalok között, akik szeretnének, és ha van rá lehetőségük, akkor tudnak is tenni jövőjük kiépítése érdekében, ami a legfontosabb feladatunk ebben a korban.