Papajcsik Áron

A Papajcsik Áron egy olyan név, mellyel nem találkozunk minden nap, hiszen egyetlen személyt hívnak így ezen világon. Engem!

2003. április 10-én születtem a vajdasági Szabadkán. Tanyasi személy vagyok egy Veprőd nevezetű kis faluból, így már korán felnőttként kezeltek, nagy felelősséget rámruházva a mihamarabbi fejlődés érdekében, a nagykorúság és az érett gondolkodás felé.

Már általános iskolás koromban nagy érdeklődést mutattam a műszaki tudományok és a sport iránt. Ez nem véletlen, mivel vajdasági-tanyasi származásomnak köszönhetően hamar betekintést nyertem különböző gépek és egyéb rendszerek működésébe, javításába, újjáépítésébe, készítésébe; valamint a vidéki gazdálkodás világába.

Ezt igazolják sikereim országos és nemzetközi (európai) versenyeken amelyeket még középiskola előtt tudhattam magaménak egy saját építesű CNC robotgéppel.

Középiskolába a szabadkai “Ivan Sarić” Műszaki Iskolába jártam Információs Technológiák szakon. Tizedik osztályos koromban 2020 februárjában figyelt fel rám a Kárpát-Medencei Tehetségkutató Alapítvány akiknek képzéseikből a mai napig sokat tudtam tanulni.

A középiskolai tanulmányaim során részt vettem nem csak Műszaki szakmai, hanem nemzetközi vállalkozási versenyeken is, ahol csapatommal kétszer is dobogós helyezést értünk el. A KMTA alapítványnak benyújtott munkám után az innovációs szövetség “Technológiailag érett-nek” minősítette a gondolkodásomat.

A szabadkai tanulmányaim végén az elért eredményeimet az iskolám a Generáció diákja címmel díjazta.

A KMTA alapítványnak köszönhetően megismerkedhettem Dr. Kovács Leventével az Óbudai Egyetem rektorával, akinek segítségével csatlakozhattam egy 3D nyomtatókkal foglalkozó startup-ban aszisztálhattam az ötlet megálmodóinak.

Jelen pillanatban a BME-VIK elsőéves hallgatója vagyok Villamosmérnök szakon.

Két szabadkai céggel együtt dolgozva jelen pillanatban egy mobiltelefonos játékot is fejlesztünk, amit szeptembertől át szeretnénk vinni Szegedre, ahol ugyanis saját irodát tervezünk nyitni.

Magas szinten beszélek Angolul és Szerbül, valamint középszinten egyéb hasonló szláv nyelveken mint a például Horvát.