Papp Hajnal

Papp Hajnal vagyok, 2001-ben születtem. Szentgotthárdról származom. A művészetek iránti érdeklődést már egészen kicsi korom óta magaménak mondhatom, bár alapvetően is elég kíváncsi gyermek voltam és a mai napig nagyon szeretek tanulni. Akár teljesen más területeken is, mint ami immáron már hetedik éve fő irányvonala iskoláimnak. Bátran merem mondani, hogy azóta is megőriztem magamban ezt a kíváncsiságot és egy adott jelenség árnyaltabb megértésének szeretetét.

Az általános iskola alatt több hangszeren tanultam játszani és ifjúsági zenekarban is játszottam. A legörömtelibb mégis mindig az volt számomra, ha rajzolhattam vagy festhettem s ez tulajdonképpen azóta minden szabadidőmet kitöltő tevékenységgé nőtte ki magát. Az általános iskolai szakkörök után a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskolába felvételiztem, ahol festő szakon végeztem el a gimnáziumot. Szenvedélyesen szerettem alkotni, ezért az iskola mellett szabadiskolába is jártam további festő és rajz órákért. Ezekben az egyetem előtti években több országos versenyen is helyezést értem el, több könyvnek is az illusztrátora lehettem, valamint két önálló kiállításom is megrendezésre kerülhetett.
A gimnázium után a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festőművész karán folytattam tanulmányaimat, jelenleg itt harmadéves hallgató vagyok. A PTE-ben a karok közötti nyitott átjárást szeretem a leginkább. Úgy hiszem az  itteni tapasztalatokkal egy sokkal érettebb szemléletet és gondolkodásmódot sajátíthattam el a művészet tárgyával kapcsolatban.

Három alkalommal részt vettem a Szentgotthárdi Nemzetközi Művésztelepen 2019 és 2022 között, valamint a legutóbbi nyáron 2022-ben a XVI. Nemzetközi Velencei-tavi Symposionon is volt szerencsém az alkotók között lenni. Ezek az alkalmak mindig rengeteg élménnyel gazdagítottak és nagyon sokat is tanultam belőlük, hiszen ilyenkor alkalmam nyílt érett, pályán lévő alkotókkal találkozni és együtt dolgozni. A generáció és szakma közi művésztelepek remek alkalmak arra, hogy az ember kilépjen a komfortzónáiból és ezáltal növekedjen.

Hálás vagyok, amiért a támogatott fiatalok közé kerülhettem. Szeretnék munkáimmal hamarosan egy kiállításon megmutatkozni és tovább fejlődni területemen.