Potyók Csaba

Potyók Csaba vagyok, Debrecenben születtem 2001. július 26-án és jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok, mérnökinformatikus BSc szakon. Általános és középiskolai tanulmányaimat Kisvárdán végeztem és onnan származott a matematika és informatika iránti érdeklődésem.

Már általános iskolás koromban megtanultam Python nyelven programozni, és ezen a nyelven készítettem el az első saját projektjeimet. Ekkor még csak ismerkedtem a programozás világával, de már ekkor is voltak egészen komplex projektjeim, amelyekhez a szükséges ismereteket autodidakta módon sajátítottam el.

Korábbi mentorommal még a gimnázium utolsó évében kezdtünk el foglalkozni mélyebben a mesterséges intelligencia területével. Ekkor ismertem meg a mélytanulási módszereket és alkalmazás területeiket. Ezen rövid időszak alatt több kisebb saját projektem is volt, amelyekben a megismert módszereket próbáltam felhasználni valami saját ötlet megvalósítására. Így többek között a Covid járvány alakulását vizsgáltam meg RNN segítségével.

Jelenlegi mentorommal már két egyetemi projektben is részt vettem, amelyekben az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatócsoport tagjaként tevékenykedtem. Az első projektemben autista gyerekek szűrésére szolgáló, mesterséges intelligencia alapokon működő, automatikusan detektáló algoritmuson dolgoztam, amely egy pszichológusok által kifejlesztett játék menete során rögzített érzelmi adatokból és elvárt viselkedések alapján próbálta meg klasszifikálni az egyes teszt alanyokat. Jelenleg pedig megerősítéses tanuláson alapuló inzulin szabályozók tesztelését és kiértékelését végzem, amely során különböző bemeneti konfigurációkra kell megvizsgálnom, hogy milyen esetek azok, amelyekben a virtuális páciensek inzulin szabályozása akár valódi pácienseknél sem lenne veszélyes. Ezen projekt célja, hogy az inzulin szabályozók időnkénti újra konfigurálása helyett egy, a páciens étkezési szokásait megtanult algoritmus is képes legyen ezt szakszerűen és biztonságosan megtenni.