Hírek

Befejeződött a felvidéki és az erdélyi toborzó körutunk

2200
Összesen kétezer-kétszáz kilométert tettünk meg a felvidéki és az erdélyi toborzó körutunk során. Sok városban jártunk: Komárom, Kassa, Pozsony, Eszék, Nagybánya, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Nagyszalonta, Arad és Temesvár. Összesen 9 gimnáziumot és 3 egyetemet látogattunk meg és tartottunk az érdeklődőknek bemutatkozó előadást. Minden esetben az intézmények vezetőivel is folytattunk megbeszéléseket a jövőről és kivétel nélkül a következő tanévben is mindenhová visszavárnak bennünket.

720
Összesen hétszázhúsz diák előtt mutattuk be azokat a lehetőségeket, amiket a programjainkban nyújtunk. A tavalyi évhez képest mindenképp érdekes volt az a jelenség, hogy a kérdés-válasz szekciókban sokkal nagyobb érdeklődés mutatkozott irántunk, a diákok bátran és sokat kérdeztek. Az érdeklődés intenzitására reagálva, hamarosan a weblapunkon is nyitni fogunk egy új oldalt, ahová a feltett kérdés-válaszokból szemezgetünk és a hasznos információkat itt a weblapon is elérhetővé tesszük. Volt olyan bemutatkozó is, ahol a prezentációnk után rekordszámú érdeklődő kezdte el az online regisztrációs folyamatot programjaink egyikébe.

„ott legyünk, ahol az élet folyik”
Az iskolák látogatása és a diákok mellett alapfilozófiánkkal összhangban ahol csak tudtunk, az érintett egyházi vezetőkkel is találkoztunk. Találkoztunk Nagybányán Bakk László református lekésszel, Szatmárnémetiben a Zsidó Hitközség elnökével, Adrian Bega úrral, és a római katolikus püspökkel, Schönberger Jenővel. Nagyváradon Csűry István református püspökkel és Böcskei László katolikus püspökkel folytattunk tárgyalásokat a további együttműködésről. Temesváron Martin Roose és Pál József Csaba katolikus püspökökkel találkoztunk.

Képeket az egyes állomásokról a Facebook oldalunkon találhatnak.