Beszámolók

Tehetséggondozás a magyar nyelvművelésért

Budapesten került megrendezésre 2020. február 28 és 2020. március 1. között a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány magyar nyelvművelő programja, amelyen magyarországi és külhoni magyar fiatalok is részt vettek.

Miután mindenki megérkezett, utunk a Wesselényi utcai Erő Művházba vezetett, ahol Marczi Mariann zongoraművésznő kezei alatt szólaltak meg Mozart, Liszt és Schubert remekművei. A hangverseny befejeztével a fiatalok vacsora közben ismerkedtek meg egymással.

Másnap Egerszegi Anna beszédtechnika foglalkozást tartott a résztvevőknek, játékos ismerkedőkkel kezdték a napot. A képzés során a fiatalok nonverbális kommunikációt fejlesztő gyakorlatokat végeztek, elsajátították a helyes légzéstechnikát. Ezen az órán a diákok tanári utasításra emelték fel a hangjukat, ugyanis hangerőszabályozó gyakorlatokkal színesítették a programot. A nyelvtörők sem maradtak el a gyakorlatok közül, de szerencsére senkinek sem esett bántódása.

A képzés után csatlakoztak az Alapítvány társasjátékalkotó programjában résztvevő támogatottak, ahol Gondos Borbála és Tepfenhart Beatrix előadták a kutatási témáikról készült prezentációjukat.  A délután további részét közösségépítő játékokkal töltötték a fiatalok a társasjátékalkotó program résztvevőivel, így lehetőségük nyílt további mentorált fiatalokat is megismerni.

A program utolsó napján Dr.Papp-Zipernovszky Orsolya vezetésével önismeretről, önkifejezésről tanulhattak az érdeklődők. A tartalmas hétvégét ebéddel zártuk, majd búcsúzás után mindenki hazatért, immáron új tudással és ismerősökkel gazdagodva.

Pályázati azonosító: NTP-ATP-19-0014