Veres Kata

Nevem Veres Kata, Budapesten születtem 2000. október 18-án.  A Városmajori Gimnázium tanulója vagyok, matematika és informatika fakultációra járok. Még nincs konkrét elképzelésem a továbbtanulást illetően, jelenleg a matematika és a biológia határterületén elhelyezkedő tudományok érdekelnek.

A Zugligeti Általános Iskolában kezdtem meg tanulmányaimat, ahol sokféle különórán kipróbálhattam magam. Szolfézs mellet furulyáztam és fuvoláztam hat évet. Sakkversenyeken a budapesti fordulók után az országos döntőre iskolai csapatban két alkalommal is kijutottam.  A matematikát már ekkor megszerettem, főleg a különórákon gyakorolt versenyfeladatok kapcsán. Szeretek új, számomra ismeretlen problémák megoldásán gondolkozni. Később a Bólyai és a Zrínyi Ilona matematikaversenyeken is szép eredményeket értünk el csapatban, körzeti első és harmadik helyezéseket. A tanulás mellett a sport mindig is része volt életemnek, ötödik osztályos koromtól kezdve versenyszerűen szertornázom, 2017-ben országos másodosztályú felnőtt korcsoportban csapattal harmadik helyezést értünk el.

A Városmajori Gimnáziumba matematika tagozatra vettek fel. Az Arany Dániel matematikaversenyen 2015-ben és 2016-ban is bejutottam a második fordulóba. A gimnáziumban régi hagyomány, hogy a tizenegyedik évfolyam díszíti fel az iskola kétszintes auláját, ezzel is búcsúztatva a végzős diáktársakat. Idén a két hónap hosszan tartó munka egyik fő tervezője és koordinátora voltam. Újfajta kihívás volt számomra, mégis nagyon élveztem. Fontosnak tartom az iskolán belüli közösségteremtő programokat, nemcsak színesebbé teszik a hétköznapokat, hanem új kapcsolatokat teremthetünk, és a szervezésük során felbukkanó nehézségek megoldása kreativitásra ösztönöz. Örülök, hogy a diákönkormányzat tagjaként ezekre sok alkalmam nyílik.

Kutatási téma: Korfüggők-e a hálózatok egyszerű társas rendszerekben? A hangyák példája