Tepfenhart Beatrix

Tepfenhart Beatrix vagyok, 2001. november 29-én születtem Szatmárnémetiben (Partium, Románia).  Tanulmányaimat a 10-es Számú Általános Iskolában kezdtem, majd 5. osztálytól a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja vagyok.  Jelenleg a XI. évfolyamon tanulok, matematika-infromatika, intenzív angol szakon. Azért döntöttem e szak mellett, mert egy olyan személy vagyok, aki a reál és humán tantárgyakat egyaránt kedveli. Legnagyobb érdeklődésem a nyelvek iránt van, de kedvelem a matematikát, a biológiát és a földrajzot is.

Egészen kicsi korom óta egy kompetetív személy vagyok. Ez azzal kezdődött, hogy 5 éven keresztül teljesítménysportoltam, ami megtanított csapatban dolgozni, kitartani és nem utolsó sorban elviselni a vereséget is. Ez később sem hagyott alá. Főleg középiskolás korom óta számos verseny résztvevője voltam, több területen is. Leginkább a földrajz rejtelmeiben merültem el, amiben tanáromnak köszönhetően többször is sikeresen teljesítettem (Bolyai Farkas Multidiszciplináris Tantárgyverseny, 2017-2018 minisztériumi dícséret, Földrajz Tantárgyverseny, megyei szakasz, II. hely). Ezen kívül gyakran vettem részt irodalom és nyelvhelyességi versenyeken is, hiszen nagyon fontosnak tartom a magyar nyelv ápolását és az olvasás is közel áll hozzám.  Többször írtam cikket a helyi újságoknak, illetve iskolánk saját újságjának is. Megis eddigi legnagyobb sikerem a politika terén  értem el, hiszen 2017 decemberében egy nemzetközi vetélkedő győztes csapatának tagja voltam. Ennek során gazdagítottam tudásomat az aktuálpolitika és az EU, valamint más nemzetközi szervezetek terén.

Szabadidőmben iskolánk diákszövetségében tevékenykedem, amely által megtanultam produktívan csapatban dolgozni, vezető és kommunikációs képességeimet is fejleszthettem. Szeretem ezt csinálni, mert alkalmam nyílik rendezvények szervezésében segíteni, amelyek színesebbé teszik a diákság életét. Közel áll hozzám a sport világa is, hiszen kosárlabdázom közel 6 éve, és el sem tudom képzelni mozgás nélkül az életem.

Azért jelenkeztem a KMTA mentorprogramjába, mert szeretem minél több területen fejleszteni a tudásomat, tágítani a látókörömet, és úgy gondolom, hogy egy jó mentor segítségével sok mindent ki lehet hozni belőlem.