Marica Edina

Marica Edina vagyok, 2000. augusztus 1-én születtem, Brassóban. Jelenleg 12. osztályos tanulója vagyok az Áprily Lajos Főgimnázium matematika-informatika osztályának. Ősztől a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem matematika szakán tervezek továbbtanulni.

Már általános iskolás éveimben megtetszett a matematika, ezért az évek során egyre komolyabban kezdtem el foglalkozni vele. VII. osztályos korom óta rendszeresen járok versenyekre (Erdélyi Magyar Matematikaverseny, Nemzetközi Magyar Matematikaverseny, Zrínyi Ilona Matematikaverseny, megyei és megyeközi versenyek), ekkor jöttem rá arra, hogy nagyon érdekel ez a tantárgy. A legjobban a logikai, alkalmazott matematikát szeretem, de ez egy komoly elméleti tudáson alapul, ezért mindkét szakirány foglalkoztat. A matematika mellett érdekel minden más természettudományi tárgy, valamint az informatika és az idegennyelvek is.

Hobbi szinten már kiskorom óta zongorázom, ezért kedvelem a szimfonikus zenét, viszont a népzene és néptáncot is szeretem, sportolni és kirándulni is szivesenen járok. Középiskolás éveimnek kellemes és egyben hasznos tapasztalatai közé tartozik az is, hogy 9-11. osztályokban dokumentációs alelnöke voltam iskolám diákszövetségének, rendezvények szervezése mellett pályázatírással foglalkoztam.

A mentorprogram során szertném elmélyíteni matematikai tudásomat, kiprobálni magam a kutatásban, valamint szívesen lennék tagja egy olyan közösségnek, amelyben mindenki, hozzám hasonlóan megtalálta azt a szakirányt amelyben érdekelt.