Magyari-Sáska Attila

A nevem Magyari-Sáska Attila, 2002. október 10.-én születtem Gyergyószentmiklóson (Románia). Tanulmányaimat jelenleg a szülővárosomban végzem, a Salamon Ernő Elméleti Líceumban, matematika-informatika szakosztályban. Egy testvérem van, édesapám egyetemi adjunktus, édesanyám egészségügyi asszisztensnő.

Az elemi és általános iskolát szintén szülővárosomban végeztem, a Fogarasy Mihály Általános Iskolában, ahol ballagásomkor megkaptam az iskola emlékplakettjét, melyet olyan diákok kapnak meg, akik általános iskolás éveiket tízes átlaggal (legnagyobb minősítés) fejezték be.

Leginkább az osztályom megnevezésében már említett két tantárgy érdekel. Matematika terén kilencedik osztályban országos dicséretet kaptam az OMMO (Országos Magyar Matematika Olimpia) nevű versenyen, és lehetőségem volt részt venni az NMMV-n (a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen). Informatika terén még nem vettem részt versenyeken, habár ez az irány sokkal jobban vonz, mint a matematika. Az iskolában C++ nyelvben tanulunk programozni, azonban az ott elsajátítható tudás mértéke kevés számomra, mivel informatikai pályát képzelek el magamnak a jövőben. Önmagam szórakoztatására előszeretettel készítek különböző weblapokat, illetve egyszerű játékokat (melyeket JavaScript nyelvben írok meg).

A hobbim a zene, melyet 2014-ben kezdtem gyakorolni, ugyanis ekkor alakult szülővárosomban a fúvószenekar. Jelenleg két fúvószenekarban játszom első trombitásként, valamint néhány darabban szólistaként, továbbá tagja vagyok a könnyűzenét játszó iskolazenekarunknak, a Salamon’s Jam Orchestra-nak, ahol lead trombitát játszom. 2018 karácsonyán a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar kitüntetett az Év Legjobb Hangszerese című díjjal. A kedvenc zenei műfajom a jazz, melyet legalább annyira szeretek hallgatni, mint művelni. 2019-ben két iskolatársammal Kecskeméten részt vettünk az Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőn, ahol első helyezést sikerült elérnünk.

Az érdeklődési köröm elég tág, szinte minden érdekel, azonban leginkább a mesterséges intelligencia izgatja a fantáziámat.