Lieb Hanna-Georgina

Lieb Hanna–Georgina vagyok, 2001. július 6.-án születtem, Szatmárnémetiben. Jelenleg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium matematika-informatika, intenzív informatika szakos tanulója vagyok.

Az informatikával 5. osztályban ismerkedtem meg, egy szakkör keretén belül. Ez a szakkör alapja volt a további tevékenységeimnek, hiszen 6. osztályos korom óta rendszeresen veszek részt megyei, országos és nemzetközi versenyeken (Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny, DEIK programozó csapatverseny, NMG Open DataS, megyei és országos informatika olimpia valamint regionális versenyek). Emellett, matematika versenyeken is részt veszek (Zrínyi Ilona Matematikaverseny, Erdélyi Magyar Matematikaverseny), de a fő hangsúly az informatikán van. Ezen belül a programozás érdekel leginkább, mivel ebbem látom a legnagyobb kihívást és lehetőséget. Ez a kívülről monotonnak tűnő munka nagyon érdekes számomra, mivel a gondolkodáson, a feladatmegoldáson van a hangsúly.

Szabadidőmben rendszeresen járok cserkészkedni, ami egy nagyon jó kikapcsolódási, szórakozási lehetőség számomra. 7 éve vagyok tagja a helyi cserkészcsapatnak, és jelenleg segédőrsvezetői tisztséget töltök be, ami által lehetőségem van foglalkozások lebonyolítására, valamint a szervezésben is részt veszek. Tagja vagyok a Caritas önkéntes csoportnak is. Mindezek mellett az olvasás kapcsol ki a legjobban.