Lénárt Dóra

A nevem Lénárt Dóra, 2003. október 30-án láttam meg a napvilágot egy felvidéki faluban, Felsőszeliben. Alapiskolai tanulmányaimat itt végeztem el, jelenleg a Révkomáromi Selye János Gimnázium első évfolyamát látogatom és a megszokott otthoni környezet helyett kollégiumban töltöm a hétköznapokat.

Érdeklődésem szinte az összes művészeti ágra kiterjed: tagja vagyok szülőfalum néptánccsoportjának, a gimnázium énekkarának, elvégeztem a művészeti alapiskolát hegedű szakon, számtalan szavalóversenyen vettem már részt. A legjobban azonban az írás és a szövegalkotás érdekel-ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben. El tudom magam képzelni újságíróként, forgatókönyvíróként, nagyon boldog lennék, ha kiadnának tőlem egy könyvet.

A jelenlegi, véleményem szerint elég csekély fogalmazói képességemmel elért legnagyobb eredményeim: a felvidéki Szép Magyar Beszéd országos fordulóján elért első helyezés és a XV. Cogito esszéíró pályázat első helyezése.

Reményeim szerint az alapítványnak köszönhetően tovább fejleszthetem tudásom az írás terén, valamint nagyobb önbizalommal fogok tudni kiállni hallgatóság elé.

Engem az, hogy papírra vetem a gondolataim, nem csupán az önkifejezésben segít. A célom, hogy minden ember találjon magának egy sort, néhány gondolatot, amit igaznak talál, amivel egyetért, és amit elraktároz a szívében. Szeretném érzékeltetni, mennyivel szebb hely lehet a világ, ha mi emberek azzá tesszük.