Imets Tamás

A nevem Imets Tamás, Csíkszeredában születtem 1999. április 6-án és a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola 10. osztályos diákja vagyok, architektúra szakon. Első osztály óta az iskola diákja vagyok, ám a művészeti oktatás mellet sokkal inkább az elektronika, fizika és alkalmazott tudományok felé orientálódom, az építész osztályban megszerzett tudás viszont gyakran segít a tudományok által megkívánt precizitás elérésében.
Gyerekkorom óta foglalkozom elektronikával, de akkoriban ez csupán szabadidős foglalkozásként induló kísérletsorozat volt: szétszedtem az elektromos játékaimat és valami újat építettem belőlük kisebb-nagyobb sikerrel, de ez elegendő volt ahhoz, hogy elindítsa bennem a tudományok iránti érdeklődést.

Lenyűgözőnek tartottam az elektronika világát és ez a fajta világnézet máig is megvan bennem. Mostanra már komolyabban beleástam magam a témába, szinte mindent autodidakta módon sajátítottam el angol, magyar és román nyelvű könyvekből, illetve weboldalakról. Projektjeim a legkülönfélébbek lehetnek, ha eszembe jut egy ötlet, amit úgy gondolok, hogy érdemes lenne megvalósítani, akkor azt igyekszem kitartóan és határozottan kivitelezni. Építettem repülő modelleket, robotokat, filmek által megihletett robotot és zöld energiával működő eszközöket. 

Projektjeim nagy részét publikálom az instructables.com weboldalon.

A legelső komolyabb projektem öt éve készült, egy DaVincsirke nevű repülésre képes madármodell volt, ami szárnya mozgatásával repült és a reneszánsz polihisztor terve alapján készült el. Ez a szerkezet nem rendelkezett központi vezérlővel, csak szabadon szállt, de az ezt követő, ehhez hasonló projektek már komolyabb áramköröket és programozást igényeltek. Minden új készülékbe, eszközbe szeretnék beleépíteni valami újat, innovatív dolgot, vagy pedig olyat szeretnék alkotni, ami még nem volt, ezáltal úgy érzem, hogy a személyiségem is része a projektnek. Tehát leginkább programozni és áramköröket tervezni, majd ezeket kivitelezni szeretem, de érdekel a fizika, szerves kémia és biofizika is.

Kutatási téma: Elektronika és Informatika – Alkalmazott Tudományok

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

GONDOLATVEZÉRLÉSŰ TALÁLMÁNY IMETS TAMÁSTÓL
IMETS TAMÁS LEGÚJABB TALÁLMÁNYA
FIATALOK, TEHETSÉGESEK, MAGYAROK
GONDOLATTAL IRÁNYÍTHATÓ ROBOTOT KÉSZÍTETT A CSÍKI DIÁK

Bemutatkozó videó: