Csiki Ottó

Csíki Ottó vagyok, 1997. június 11-én születtem, Csíkszeredában (Románia). A középiskolát a csíkszeredai „Nagy István” Művészeti Középiskolában végeztem, festészet szakirányon. A középiskola alatt számos különböző tematikájú versenyen vettem részt és mivel a legjobb eredményeket a közgazdaságtan és matematika versenyeken értem el tanulmányaimat a „Babeş–Bolyai” Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán (KGTK) folytattam, Menedzsment szakirányon. Az alapképzés alatt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közgazdaságtudományi Karán is tanultam egy fél évet. Jelenleg, 2018-tól a BBTE KGTK mesterszakos hallgatója vagyok, Vállalati Pénzügyi Menedzsment szakirányon.

Az alapképzés során, amelyet évfolyamelsőként fejeztem be, összesen öt kutatási projektet bonyolítottam le. Az eredményeket eddig tíz konferencián adtam elő és már három publikáció is született. Az elsőévesként készített kutatásommal, 2016-ban a XIX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián (ETDK) dicséretes helyezést értem el és a kutatás továbbfejlesztett változatával a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) már II. helyezett lettem. Ezt követően az XX. ETDK-n már I. helyezést sikerült elérnem, majd a XXI. ETDK-n két különböző kutatással, két különböző szekcióban is I. helyezett lettem. További regionális konferenciákon is sikerült dobogós helyezést szereznem. A kutatási tevékenységeimhez eddig négy kutatói ösztöndíjat nyertem el.

2017-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Márton Áron Szakkollégiumában és 2018-tól a BBTE Tudományos Diákköri Szakkollégiumában is folytatok kutatási tevékenységet. Az egyetemi diákközösségben is szerepet vállalok: a Mikó Imre Szakkollégiumban is aktív tag vagyok valamint a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) tagja is voltam három évig.

A kutatásaim mindig az autóiparhoz kapcsolódnak, ugyanis tíz éves korom óta, immáron tizenegy éve az autók jelentik számomra a mindent. Az eddigi kutatási témáim a következőek voltak: (1) a minőségi hibák miatti visszahívások hatása az autóeladásokra; (2) a romániai autókereskedések elhelyezkedését befolyásoló tényezők; (3) az elektromos autók elterjedésének és gyártásának jövőbeli kihívásai (kapacitásbővítések, töltőpontok és az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagok); (4) Kelet-Európa autóipari kitettsége és annak jövőbeli várható alakulása; (5) vevőérték-számítási modell autókereskedések számára. A vevőérték-számítási modellt, finomhangolását követően bármely autókereskedés használatba veheti. A jövőben is az autóipar számára hasznosítható eredményeket szeretnék felmutatni és álmom, hogy főállású kutatóként helyezkedhessek el. Közben szeretnék autógyártókkal együttműködni, hogy az eredményeim és a kidolgozott módszereim a gyakorlatban hasznosulhassanak.

A kutatói pályám elindítását és egyengetését dr. Szász Levente egyetemi docensnek, dékánhelyettesnek köszönhetem, akivel a mai napig is együtt dolgozunk.

Kutatási téma: autóipar (minőségi hibák hatásai, autógyárak és autókereskedések helyszín választása, elektromos autók elterjedésének hatásai, vevőérték-számítási modellek)