GYIK - Pályázatok

Vissza

Kik adhatnak be pályázatot?

14-30 év közötti nappali tagozatos diákok, akik lehetőség szerint kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, esetleg rendszeresen indulnak tanulmányi versenyeken és nem utolsó sorban szeretnének csatlakozni egy vidám és színes közösséghez, ahol szakmailag tovább fejlődhetnek.

Pályázati feltétel a magyar állampolgárság?

Nem.

Szükséges-e aktív hallgatói jogviszony a pályázat beadásakor?

Igen.

Mi a pályázatok beadási határideje?

A pályázatokra folyamatosan várjuk a jelentkezéseket, de alkalmanként vannak egyedi pályázatok aminek van jelentkezési határideje. Ezket a honlapn a pályázatok fül alatt lehet nyomnkövetni.

Hogyan kell a pályázatot benyújtani?

Pályázatokat kizárólag elektronikus úton, a https://www.kmta.hu/regisztracio  webcímen keresztül lehet jelentkezni, de egyes esetben emelett külön pályázati dokumentumot is elvárhatunk. Erről az adott pályázati felhívás kínál információt.

Hogyan születik döntés a beadott pályázatokról?

A pályázat befogadásról alapos vizsgálat után, minden esetben a kuratóriumi tagok döntenek szavazással, az egyszerű többségi elvnek megfelelően.

Mit tekint a KMTA érvényes, beérkezett pályázatnak?

Hiánytalanul beérkezett pályázatnak minden szükséges és kért adat hiánytalan kitöltését lezárását és azok rendszeres frissítését (minden félév/szemesztert követően frissíteni kell az adatlapot. Ezt a jelentkezőknek kell kezdeményezni az info@kmta.hu e-mail címen.

A pályázat beadásától számítva mikorra várható döntés?

A kuratórium döntésről a pályázó minden esetben a lehető leghamarabb írásbeli és telefonos értesítést kap.

Melyek az értékelés szempontjai?

Első körben az adatlapot vizsgáljuk emiatt célszerű azt – a sok kérdés ellenére is – minél részletesebben kitölteni, főként az utolsó, egyéb mondanivaló pontra.  Ezen túl elküldhetjük a jelentkezőt tesztekre, kikérhetjük a tanárai véleményét is.

Mikor kerül elutasításra egy pályázat?

Abban az esetben, ha valaki lezárja a pályázatát, de nem megfelelő adatokat ad meg a lezárásnál (szükséges megadni minden telefonszámot, a tanárokat azon érjük el; akinél ez nincs meg, az hátrányba kerül a kiválasztásnál). A pályázati adatlapot minden változás esetében frissíteni kell. Ez azt jelenti, hogy valaki jelentkezéstől kezdve akár évek múlva is lehet kiválasztott. Az adatlap felnyitását az info@kmta.hu címre küldött e-mailen kell kérvényezni.

Jár-e bármilyen költséggel a pályázat beküldése?

Nem. Pályázni kizárólag elektronikus úton, az alábbi linken https://kmta.hu/kerdoiv/regisztracio.php keresztül lehetséges.

Kihez forduljak, ha további kérdésem van?

További kérdés esetén, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségünkön:

Email: erdeklodes@kmta.hu

Kérjük elsősorban e-mailen keressenek bennünket, minden levélre a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.