GYIK - Lehetőségeink

Vissza

Milyen pályázataink vannak?

Jelenleg aktív pályázataink: Pályázataink alapja a mentorprogram, amely tehetséggondozási filozófiánk egyik alappillére. A mentorprogram egy olyan bizalmi kapcsolatra épülő tanítási módszer, amely hasonlít a közoktatásban tapasztalható tanár-diák kapcsolatra, ugyanakkor itt egy mellérendeltséget, egy partneri viszonyt adó, nagyobb intimitást és több személyes figyelmet nyújtó szakmai kapcsolatról van szó. Kivétel nélkül olyan szakembereket választunk mentoroknak, akik valamilyen speciális tudományterületen nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek, nyitottak a társadalmi és technológiai innovációra és belső indíttatásuk, felelősségvállalásuk van a jövő nemzedék felé. 

Milyen tudományterületekről lehet pályázni?

Bármely tudomány és művészeti területről.

Ki javasol kutatási területet?

A mentorálási folyamat megkezdéséhez szükséges, hogy a mentortanár és a mentorált kölcsönösen elfogadja egymás személyét. Ha ez a bizalom kialakult, a mentor javasol konkrét kutatási területet a mentoráltjának.

Mit jelent a mentorprogram?

A mentorprogram egy olyan bizalmi kapcsolatra épülő bevett tanítási módszer, amely hasonlít a oktatásban tapasztalható tanár-diák kapcsolatra, ugyanakkor itt egy mellérendeltséget, illetve partneri viszonyt adó, nagyobb intimitást és több személyes figyelmet nyújtó szakmai kapcsolatról van szó.

Sikeres pályázati elbírálás esetén milyen formákban támogat az alapítvány?

A támogatási formákat illetően elsődlegesen kapcsolati tőkével, a tudásgyarapítás lehetőségével, egyedi, speciális programokban való részvétellel és  esetlegesen anyagi formában is támogatjuk a programunkban résztvevőket.

Sikeres felvétel esetén, jár-e bármilyen anyagi költséggel az alapítványi programban való részvétel a pályázónak?

Nem.