Hírek

Tavaszi innováció

2019. március 14-17. között került megrendezésre az Innovációs workshopunk Füzérkomlóson.

Szilágyi Gábor beszámolója:

“Korán reggel találkoztunk és autóval indultunk Füzérmoklósra, ahol a Fehér Szikla Vadászházban szálltunk meg, illetve a szakmai program is ott volt. A nap szakmai részében az MFB égisze alatt működő HIVENTURES kockázati tőkebefektető csoport eladását hallgathattuk meg, Várhelyi Veszna, befektetési menedzser előadásában. Első este együtt megnéztük a Nem tűntem el – Richter Gedeon története c. filmet, azt követően pedig kötetlen beszélgetést tartottunk.

Péntek reggeli után Balázs András professzor úrral folytattuk. Megtudhattuk többek között, hogy az amerikai kongresszusba benyújtott törvényjavaslatok csak 5% lesz hatályos rendelkezés is. Megismerkedhettünk az innováció 6 szükséges elemével. Gyakorlati példákon keresztül ismerhettünk meg ma sikeres világméretű vállalkozások történetét, és betekintés nyerhettünk sikertelen projektekbe is. Megtekintettük a ROBERT EDWARDS & IVF, Edwards IVF úttörő győzelme, orvosi Nobel díj, A kieső: Elizabeth Holmes, Theranos felemelkedése és bukása, Larry Ellison interjú c. videókat és elemeztük azokat. Délután a nemzeti, nemzetközi adatbázisok, társadalmi igények elemzésére, a piaci igények felismerésére és azok vizsgálatára került a sor. Megnéztük közösen és esettanulmány jelleggel vizsgáltuk a Hello, Bill Gates vagyok, a Microsoft elnöke, és Az elveszett 1984-es videó: a fiatal Steve Jobs bemutatja a Macintosh-ot c. videókat. Vacsora közben kötetlen beszélgetést tartottunk, amely érdekes és napjainkban felmerülő kérdéseket érintett. Este Szitás Zoli csapattársammal ötleteltünk az innovációs projektben megvalósítható fejlesztés kapcsán, ezt nagyon jó előrehaladásnak éreztem a témában.

Szombaton egész nap Professzor Úrral dolgoztunk együtt. A délután folyamán kitöltöttünk egy kognitív intelligencia tesztet, és egy munkavégzéssel kapcsolatos tesztet is. A délután folyamán pedig a füzéri várat tekintettük meg. Este pedig a költségvetés készítés lépéseit néztük át.

Vasárnap reggeli után Kassára indultunk, ahol megnéztük a várost, és meghallgattuk a Robotika világbajnok csapat felkészítő tanárának az előadást.

Összességében nagyon jó program volt. Köszönöm, hogy részt vehettem rajta.”

Támogatóink: