Hírek

Paksi látogatásunk

2019. február 12-én látogattunk el Paks városába. Találkozhattunk Süli János tárca nélküli miniszter úrral és Mittler István Paks2 kommunikációs igazgatójával, akik alapítványunk programigazgatójával Petri Lászlóval folytattak megbeszélést. A találkozó fő témája a jövőbeli együttműködési lehetőségek voltak, amelyet követően ellátogattak az Energetikai Szakgimnázium és Kollégiumba. Itt három osztálynak mutathatták be képviselőink az alapítványt és programjait. Először Süli János úr mondott bevezető érdekes és motiváló beszédet, majd ezt követően Petri László vázolta fel az alapítványt és az abban rejlő lehetőségeket a diákok számára. Ez után Veres Kata mutatta be, hogy milyen a mentorált élet és érdekességeket osztott meg a kutatásaival kapcsolatban diáktársai előtt.

Ezt követően a támogatott diákjaink, Süli János úr, az iskola vezetői és az alapítvány képviselői kötetlen beszélgetéssel folytatták, amely jó hangulatban telt. Szó volt a kutatásokról, az esetleges kutatási témákról és a jövőbeli célokról.

A találkozó után meglátogattuk a Paksi Atomerőművet, ahol először megtekintettük az erőmű Tájékoztató és Látogatóközpontját. Miután végigjártuk a központot betekintést nyerhettünk az atomerőmű üzemi területére. Csoportkísérőnk vezetésével végigjárhattuk a meghatározott útvonalakat: blokkvezénylő → reaktorcsarnok → turbinacsarnok. Nagyon érdekesnek bizonyult ez a program, ezért a későbbiekben biztosan vissza fogunk térni akár több mentorálttal együtt.